Power BI seminar: gemak dient de mens

Power BI seminar: gemak dient de mens

Bij Avantage houden we regelmatig seminars om onze klanten bij te spijkeren over de IT-oplossingen die ze bij ons afnemen. Eén van die oplossingen is Power BI. Volgens Wikipedia: ‘Een interactieve tool voor het visualiseren van data, ontwikkeld en uitgegeven door het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft. Het doel is om business intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kunnen verschillende soorten data gecombineerd worden, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven. Power BI is beschikbaar als Software as a Service (SaaS) en als onderdeel van de Microsoft Office 365-suite.

Power BI werkt voor jou

Op donderdagochtend 21 september hebben we op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel een seminar over Power BI. Daarin maken we de wat ambtelijke definitie van Wikipedia praktisch toegankelijk. Hoe de digitale encyclopedie het omschrijft, klopt overigens wel. Power BI is een ideaal instrument om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te bundelen in een rapportage. Die wordt ook nog eens gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard. Je hebt op elk moment van de dag toegang tot actuele informatie over de KPI’s in jouw bedrijf. En je hoeft alleen maar op je scherm te kijken om te weten hoe het ervoor staat. Zo ben je de eerste piloot in de cockpit van je eigen vliegtuig.

Garbage in, garbage out

In het seminar geven we allereerst uitleg over Power BI. Natuurlijk laten we ook zien hoe het werkt. Daarnaast gaan we het hebben over ‘garbage in, garbage out’. Goede rapportages vallen of staan nu eenmaal met de kwaliteit van de gegevens die ingevoerd worden. Wanneer je zaken vergeet te registreren, krijg je een onvolledige uitkomst. Laat je input achterwege? Dan krijg je een vertekend totaalbeeld. Dat geldt overigens niet alleen bij Power BI. Dat gaat op voor alle rapportagesystemen die je gebruikt. Als je rommel erin gooit, komt er rommel uit.

Interactief

Na een korte koffiepauze kunnen alle deelnemers vragen stellen. Bovendien hopen we iets van elkaar te leren. Daar ben ik altijd een voorstander van. Interactieve uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring leidt meestal tot verrijking. En dat is exact waar het ons om gaat. Dat we na zo’n seminar allemaal weer wat wijzer zijn geworden. Dat je bijvoorbeeld ontdekt dat Power BI heel goed samenwerkt met SharePoint. Als je trouwens wilt weten wat je daarmee allemaal kunt doen? Lees gerust de blog van mijn collega Arwen. Wil je je aanmelden voor het Power BI seminar? Ga dan naar deze pagina om je in te schrijven. En als je eerst (nog) meer wilt weten over Power BI? Klik hier. Wie weet tot over een paar weken!

Laat een reactie achter