In mijn vorige blog schreef ik over het seminar Power BI dat wij donderdag 21 september houden. Daarin leg ik uit wat Power BI is en wat de oplossing van Microsoft zo handig maakt. Daarnaast geef ik een globale indruk van het verloop van het seminar. Wil je eerst even lezen wat ik in die blog heb geschreven? Klik dan op deze link. Je mag natuurlijk ook meteen doorlezen als je wilt weten waarom ‘wij van Avantage’ Power BI warm aanbevelen. Het mag dan niet onze eigen uitvinding zijn; we zijn er wel razend enthousiast over. Dat heeft alles te maken met productiviteit en vooral met het verhogen daarvan. Daar heeft elke organisatie baat bij. Power BI is bij uitstek het instrument om dat te bereiken.

Data verzamelen

Allereerst is het met de ‘business analytics’ van Power BI heel simpel om data te verzamelen. Uit welke gegevensbronnen je die data haalt, bepaal je zelf. Daarbij zijn de mogelijkheden ongekend. Vanuit Excel-spreadsheets, lokale gegevensbronnen, megadata, streaming data of  cloud services. Het maakt niet uit welk type gegevens je nodig hebt of waar de gegevens vandaan komen. Power BI verbindt je met honderden gegevensbronnen en er komen elke maand meer bronnen bij. Daar hoef je helemaal niets voor te doen.

Realtime analyseren

De verzamelde data geeft Power BI weer op een uiterst overzichtelijk dashboard. Dat kun je naar eigen wens samenstellen. Je weet meteen hoe het met de door jou bepaalde KPI’s staat. Van inkoop tot verkoop, van productie tot levering; op elk gewenst niveau binnen de organisatie. Je hoeft zelf geen grafieken in elkaar te priegelen; Power BI zorgt voor de visualisatie. Zo zie je elk moment van de dag – realtime – waar je aan toe bent. Je kunt je organisatie altijd effectief (bij)sturen en het kost je nauwelijks tijd. Zelfs veranderingen in de markt kunnen door Power BI worden gesignaleerd. Zo kun je een voorsprong op de concurrentie nemen en behouden.

Productiever werken met Power BI

Het dashboard kun je eenvoudig delen met anderen. Dat kunnen collega’s zijn, maar ook andere belanghebbenden buiten jouw organisatie. Je beschikt dan allemaal op hetzelfde moment over dezelfde informatie. Over productief werken gesproken! Je hoeft niet meer heen en weer te mailen en te wachten op antwoord. Je werpt samen één blik op het scherm en het overleg kan beginnen. Een uitkomst voor elke ondernemer of manager die stappen vooruit wil zetten.

Hopelijk snap je waarom ik bijna lyrisch word als ik het over Power BI heb. In het seminar gaan we nog veel dieper in op de materie. Ben je ook enthousiast geworden en wil je meer weten over dit fantastische managementtool? Aanmelden kan nog net. Schrijf je hier in. Je krijgt er zeker geen spijt van.

Laat een reactie achter